VIDEO Z MIESTA ČINU Dvaja chlapci († 5 a † 7) sa utopili v jazere Lhota: Polícia obvinila obe matky a jedného z otcov!

Dve ženy a jeden muž boli obvinení v súvislosti s tragickým utopením dvoch chlapcov († 5 a † 7) na jazere Lhota pri Prahe. Informovala o tom Česká televízia.

Za usmrtenie z nedbanlivosti im hrozí až šesť rokov väzenia. Podľa informácií Blesk.cz sú obvinenými príbuzní obetí. Aktuálne informácie hovoria o tom, že ide o obe matky a o jedného z otcov mŕtvych chlapcov.

Chlapci sa na kúpalisku utopili 2. augusta. Vo vode ich našli asi po dvoch hodinách od nahlásenia potápači. Záchranári už chlapcom nedokázali pomôcť, resuscitácia bola neúspešná. Podľa informácií zverejnených TV Prima polícia obvinila obe matky a jedného z otcov mŕtvych detí.

„Kriminalisti obvinili dve ženy a jedného muža z trestného činu usmrtenia z nedbanlivosti, za ktorý im hrozí v prípade odsúdenia trest vo výške až šiestich rokov. Viac podrobností v tejto fáze vyšetrovania nebudeme oznamovať,“

povedala policajná hovorkyňa Markéta Johnová. Vyšetrovanie podľa nej ďalej pokračuje, polícia bude naďalej pokračovať s investigáciou svedkov.

Článok pokračuje na druhej strane

▼▼▼